úterý 29. ledna 2013

Slávky na víně

Trošku jsem si dneska v kuchyni zabrousila do milované Francie a udělala k obědu slávky na víně podle Markéty Šimrové alias Kitchenette, jejíž blog jsem objevila minulý rok a zamilovala si ho, protože její stravovací filosofie mi sedí a souhlasím s mnohým, co k receptům píše. Čerstvé potraviny, sezónní produkty, podpora českých malopěstitelů a mnoho dalšího. Navíc jsou tam nádherný fotky.
Čerstvé slávky jsem koupila na Čerstvých rybách, e-shopu, který je fakt šikovný, minulý týden jsem tam objednala ryby asi za tisícovku a přišel toho ranec nevídaný, mnoho obědů bude rybích a to se počítá.
Slávky na víně podle Kitchenette jsou jednoduché a vynikající, jen se po nich zaprášilo. Jen zbyla z celé lahve vína jen jedna decka, neb jsem dělala slávky ve dvou kastrolech a recept si žádá 3 dcl do kastrolu, takže měl M. smůlu, tu jednu decku jsem prostě musela vyhrát já, když už jsem tak dobře uvařila. No ne?

Mimochodem, jsem ráda, že je obleva, sice se tu brodíme vodou a včerejší procházka Prahou připomínala spíš slalom mezi padajícíma hroudama sněhu ze střech, ale není aspoň taková zima.



Jak říkám, jen se po nich zaprášilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat