úterý 23. října 2012

Mleté hovězí po thajsku

Tohle super voňavé, jednoduché, levné a výživné jídlo je inspirací z Thajska, kde jsme podobné úpravy mletého masa jedli prakticky denně u pouličních stánků. Příprava zabere asi 20 minut.

Ingredience pro dvě až tři porce:
  • 500 g libového mletého hovězí
  • 2 papriky
  • rýžové nudle
  • chilli mleté nebo chilli papričky
  • čerstvý koriandr
  • rybí omáčka
  • sójová omáčka
  • lžíce kvalitního oleje
  • limeta
Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Ve vyšší pánvy, třeba Wok, rozpálíme olej, přidáme mleté maso a rozmíchané ho osmahneme do hněda. Stáhneme ohřev na 2. Zatímco maso pouští pomalu šťávu, nakrájíme papriky na nudličky. Maso promícháme, přidáme asi lžíci nebo dvě rybí omáčky (podle chuti), zakapeme lžící sójové omáčky, přidáme špetku nebo i víc chilli (jak kdo má rád), nakrájenou papriku a koriandr nasekaný na kousky. Všechno pěkně smícháme a necháme asi 5-7 minut bublat.
Zcedíme nudle, maso s paprikou stáhneme z plotny a servírujeme do mističek. Všechno pak zakápneme čtvrtinou limety.

Maso je dobré ochutit třeba i malou plechovkou kokosového mléka, bambusovými výhonky nebo kari kořením. Výborné jsou k tomu také na drobno nasekané buráky (nesolené), které přidáme k masu ještě během bublání na plotně.



Žádné komentáře:

Okomentovat